Izraelské košer produkty jsou oblíbené u více než šesti milionů Američanů, bez ohledu na jejich náboženské vyznání. Bulletin Kosher Today informuje, že přibližně jeden milion Američanů dodržuje zákony o kašrutu během celého roku.
Izzet Ozdogan, generální ředitel americké filiálky firmy Osem, informoval čtrnáctideník, že Američané si oblíbili produkty izraelských firem a jejich značky – například Osem, Sugat, Elite, Telma, Wisotzky a Pereg.
Košer jídlo si našlo cestu do kulinářských škol Macy’s New York’s De Gustibus, které mají filiálky v celé zemi. V těchto kulinářských kurzech se klienti učí od vyhlášených mistrů kuchařů připravovat gurmé pokrmy a podávat k nim vybraná košer vína.
Salvatore Rizzo, který vede kulinářskou školu informoval Kosher Today, že v jeho škole jsou přijímani pouze šéfové, kteří připravují pokrmy v certifikovaných košer kuchyních. „Kuchyně (v kurzu) je také vykošerovaná a máme zde mašgiacha (rituálního dozorce) který je přítomen během celého kurzu a používáme k prezentaci výlučně plastikové anebo papírové nádobí.“ Kurzu který se koná jednou za půl roku se zúčastnilo více než 80 zájemců, kteří za kurs zaplatili 95$.
Zájmu o košer jídlo se nevyhnulo ani jiným zemím, které hledají atrakce, aby přilákali nové turisty.
Nedávný turistický seminář „Shalom Buenos Aires“ učil pracovníci turistického průmyslu, jak vzbudit zájem o Argentinu i u klientely, pro kterou je kašrut důležitý. Město vydalo také brožuru, ve které návštěvník najde mapky s umístěním synagog, košer restaurací a hotelů, které poskytují služby těmto turistům.
Pro ty, kteří mají zájem o Buenos Aires, je možná podstatná informace, že v tomto městě je jediná restaurace McDonald, kde je nejvyšší úroveň kašrutu – glatt.
hm
Článek je překladem ze zpravodajského webu Arutz Sheva – Israel National News, a to článku Israeli Foods Invade America.
Chief Rabbi Metzger announces plan to import special goose liver which tastes just like forbidden meat … 🙂
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4152397,00.html
Nic/nikdo nechutná jako prase – jenom prase. Není prasete – kromě prasete.
S úctou
Váš Čuník
Jak to ,,,,VÍ““ :))
Titulek je zavádějící, kdo si přečetl celý článek, dozvěděl se, že ta játra dali ochutnat šéfkuchařům z ciziny, kteří jsou s chutí vepřového dobře obeznámeni a tito odborníci uvedli, že ve Španělsku speciálně vypěstované husy mají játra, která chutnají jako vepřová.