… Vaše osvědčené zpravodajství z Izraele a Blízkého východu

Prohlášení českého ministra zahraničí ke smrti tří izraelských mladíků 4.46/5 (89.23%) 13 ohodnocení

Lubomír Zaorálek, ministr zahraničních věcí České republiky

Jsem hluboce zarmoucen vraždou Naftali Frenkela, Gilada Shaara a Eyala Yifracha. Myslím na jejich rodiče, na jejich rodiny. Tři mladiství izraelští studenti se stali nevinnými obětmi teroristického činu. Neexistuje omluva ani ospravedlnění pro tak strašný zločin, který musí být jednoznačně odsouzen. Únos a následná smrt tří mladíků vyvolaly hluboké emoce a silné reakce v izraelské i palestinské společnosti. Oceňuji, že obě strany spolupracovaly při pátrání i vyšetřování. Věřím, že obě strany dokážou uklidnit současnou obtížnou situaci, aby zabránily další destabilizaci neklidného regionu.

Naprosto rozumím tomu, že tak závažný důvod vedl k odložení oficiální návštěvy ministra zahraničních věcí Státu Izrael v České republice. Jistě nalezneme nové vhodné datum pro tuto důležitou návštěvu.

Podpora

Chcete-li podpořit provoz Eretz.cz symbolickým darem, můžete tak učinit na účet u Fio Banky č. 2100457904/2010 (v CZK v České republice) nebo na účet 2100457904/8330 (v EUR na Slovensku).

Podpořit nákladný provoz serverů můžete i bitcoinem na adresu 1ERETZfyhKgCcJqkFtBQyueN1vPfNaYWvb

BTC QR
Články podle data