… Vaše osvědčené zpravodajství z Izraele a Blízkého východu

Prohlášení ministra zahraničních věcí Zaorálka ke smrti palestinského mladíka 2.57/5 (51.43%) 7 ohodnocení

Lubomír Zaorálek, ministr zahraničních věcí České republiky

Jsem hluboce zarmoucen zprávou o vraždě Muhammada Abú Khudajra. Vím, jak těžké to musí být pro jeho rodiče a rodinu. Chtěl bych vyjádřit svou soustrast nejen jim, ale všem Palestincům. Nevinný život tohoto mladíka padl za oběť hrozného zločinu, který musí být co nejpřísněji odsouzen.

Rád bych ocenil nedávnou intenzivní spolupráci palestinských a izraelských bezpečnostních složek a rychlé vyšetření a zadržení podezřelých pachatelů. Vítám rovněž jasné odsouzení vraždy ze strany izraelského předsedy vlády Benjamina Netanjahua. Doufám, že nedávná série tragických událostí se nebude nadále stupňovat a že předseda vlády Benjamin Netanjahu a prezident Mahmúd Abbás budou spolupracovat a snažit se tak předejít další destabilizaci neklidného regionu.

Podpora

Chcete-li podpořit provoz Eretz.cz symbolickým darem, můžete tak učinit na účet u Fio Banky č. 2100457904/2010 (v CZK v České republice) nebo na účet 2100457904/8330 (v EUR na Slovensku).

Podpořit nákladný provoz serverů můžete i bitcoinem na adresu 1ERETZfyhKgCcJqkFtBQyueN1vPfNaYWvb

BTC QR
Články podle data